5 jajek, albo same białka zależy od makro jakie chcesz uzyskać. WPC 30-50g płatki jaglane/owsiane zalać wrzątkiem i odstawić do zmiekniecia. Można dodać maki np owsianej albo innej. Można dodać płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Całość wymieszać dodać słodzik rozpuszczony w wodzie. Można wrzucić jabłko do środka i cynamon. Albo poniżej dać na [...]
[...] nie "zauważyłem" ze jest jakiś nowy problem typu wirus hahaha ale mam już wyrzuty sumienia nie dość ze mięśni spadło od groma to teraz leżę i zjadam czekolady popijając wpc na mleku 3,2 SZKODA mi tyle miesięcy zap*****lania ale co zrobić? może ktoś coś doradzi bo brzmi tu żal mi sie robi mięso to moment wróci ale smalec było trudno zrzucać [...]
[...] na ostatnich badaniach wyszedł aż 11. GW leci 20mg ed, NAC 1,5g, berberys HCl 0,5-1g, tłuszcze około 60g dziennie prawie wszystko z siemienia lnu, oliwy z oliwek, omega3 (3g na noc), orzechy. Z jedzenia najbardziej przetworzone co czasem to wafle ryżowe, a tak to głównie chude mięcho, kasza pęczak, wpc, płatki jaglane/owsiane, kurkumina, cynamon
[...] 0,5-1g, tłuszcze około 60g dziennie prawie wszystko z siemienia lnu, oliwy z oliwek, omega3 (3g na noc), orzechy. Z jedzenia najbardziej przetworzone co czasem to wafle ryżowe, a tak to głównie chude mięcho, kasza pęczak, wpc, płatki jaglane/owsiane, kurkumina, cynamon 100mcg ghrp6 - 4iu gh Zmieniony przez - snara w dniu 2020-05-16 16:10:31
Haba ja tez %-) Ewentualnie jak mam kilka g ww w rezerwie, to mieszam skyr naturalny z wpc i w ogóle jest bajka %-) Nooo tez tak robiłem ale pod koniec redu wyj**alem nabiał i teraz jak go daje to taka gazownie robię dwa dni ze to masakra wiec niestety a mega fajna gęsta polewa wychodziła. Bajka. 75g skyra i sam ze sobą nie moge wytrzymać lol
[...] biegunki lub rozkurczowego ? Opiody to nie tylko p.bolowe ;-) Krzykacz specjalista od chemikaliów był Andreas munzer ale ile prawdy w tym co brał oprócz saa pochodne amfy diazepam i opioidy.. A mam pytanie pojawiły się u mnie ostatnio bardzo "intensywnie" śmierdzące bąki może to wskazywać na problemy z wątroba ? Czy może być to od zmiany wpc?
Jakieś śladowe ilości tluszczow na pewno będą wpadały, chociażby z mięsa czy nawet wpc. Ale generalnie postaram się nie przekraczać 80/100 T na dzień Nie musisz się bać tłuszczu do insy byle uwzględnić spowolnione tępo trawienia i tyle
Wrzucalem wam kiedys fotke z Biedry gdzie sprzedawano sol fizjologiczna. Dzis wypatrzylem Kreatynke %-) a maja tez WPC bialko i jakies szoty itp. Masa bedxie w narodzie %-) /SFD/2021/8/13/dedf578380824ecd93b010b9de7ae055.jpg
Znacie panowie jakieś odżywki białkowe o wytrawnych smakach czy takich nie ma? Chodzi o sensowny smak. Używam w większości bezsmakowej bo większość jest bardzo slodka dla mnie :| Prawie każda firma ma w ofercie WPC o smaku słony karmel. A miałem też mohito, bardzo mało słodkie.
Ja mam hipoglikemie reaktywna zjedzenie 60g samych węgli (bez białka i tłuszczu) albo nawet szejk na wodzie z 50g wpc powoduje po 2 godzinach spadek cukru nawet do 45-50 u mnie. Jak jem zbilansowane to nie mam problemów, nawet jak dam 100g węgla do posiłku Zmieniony przez - Michalek83 w dniu 2021-11-21 20:21:07
W kreatynie nie ma się co zepsuć, wpc bym się bał, natomiast kreatynę zjem i 10lat po terminie. Zresztą sam chyba teraz używam przeterminowanej, bo jak byla tania to nigdy nie patrzyłem czy i ile jeszcze mam zawsze 2/3 opakowania brałem, nawet mam konkurencji ze 3kg jeszcze w starej szacie kiedy mieli białe sloiki.
Ostatnio u jednych ze znanych nam wszystkich postaci padła na YouTube informacja o przebadanym białku które rzekomo miało mieć w uj dużo cukru i zaniżoną wartość samego białka. Osoba na materiale powiedziała że firma jest na trzy litery. Nie wpadło Wam może to badanie w ręce ? Powiem szczerze że przy obecnych cenach sam kupuję sobie bezsmakowe [...]
Z resztą makarony mają dużo białka roślinnego, po co je nabijać niepotrzebnie. Lepiej je mieć z dobrego źródła jak mięsa wpc itp. i więcej miejscach zostawić na ww, które też trawią się lepiej niż białko. Zmieniony przez - Helionus w dniu 2022-11-08 10:28:40
Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do aminokwasów. Organizm sam w sobie posiada enzymy rozkładające białka, ale nigdy nie będzie ich rozkładać w 100% tym bardziej jak jemy ich 60 i czasem więcej g na posiłek x 5-6 razy [...]
Każdy proces wymagające temperatury przekraczającej punkt denaturacji białek ( od mniejsze więcej 40 stopniu C) będzie powodował ich rozpad do peptydów a później do aminokwasów. Organizm sam w sobie posiada enzymy rozkładające białka, ale nigdy nie będzie ich rozkładać w 100% tym bardziej jak jemy ich 60 i czasem więcej g na posiłek x 5-6 razy [...]